Vesić se sastao sa predstavnikom ruske kompanije "Jandeks"

Grad Beograd i ruski tehnološki gigant „Jandeks“ spremni su da zajedno razvijaju pametna rešenja u Beogradu koja će život građana učiniti kvalitetnijim, jednostavnijim i jeftinijim, a razvoj grada inkluzivnim i održivim, zaključeno je na sastanku koji su održali zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i direktor sektora za međunarodnu saradnju kompanije „Jandeks“ Maksim Kozlov.

Izvor: B92.net

Subota, 06.03.2021.

15:55

Vesić se sastao sa predstavnikom ruske kompanije
Foto: Beoinfo

"Želimo da u Beogradu primenimo tehnološke inovacije koje već postoje u Moskvi i drugim evropskim metropolama u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite, urbane mobilnosti, pametnih domova, efikasne upotrebe resursa i odgovornog odnosa prema životnoj sredini", rekao je Vesić.

On je naveo da primena tehnoloških inovacija treba da omogući transformaciju Beograda u grad budućnosti, saopštio je Beoinfo.

"Inovativna rešenja kompanije Jandeks, a posebno ona u oblasti usluga, mobilnosti i javnog transporta, treba da omoguće funkcionalnije upravljanje vremenom i olakšavanje brojnih zadataka u svakodnevnom životu građana. To je smisao razvoja koncepta pametnih gradova - primena inovativnih rešenja koja rešavaju probleme ljudi", naveo je Kozlov.

On je istakao da je kompanija „Jandeks“ spremna da Gradu Beogradu omogući besplatan pristup nekim od svojih aplikacija, kao i da je ova kompanija spremna da razmotri mogućnost da zajedno sa srpskim univerzitetima i startap zajednicom radi na razvoju lokalizovanih rešenja za pametne gradove u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: