Gradonačelnik najavio kompletnu rekonstrukciju i novih 1.700 kvadrata Devete gimnazije

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić najavio je rekonstrukciju Devete beogradske gimnazije.

Izvor: B92.net

Subota, 23.10.2021.

09:40

Gradonačelnik najavio kompletnu rekonstrukciju i novih 1.700 kvadrata Devete gimnazije
Ilustracija: Beoinfo

On je takođe podsetio da je predsednik Vučić prošle sedmice posetio rekonstruisanu Zemunsku gimnaziju, gde je vrednost radova iznosila 4,5 miliona evra.

"Uslovi za rad u Zemunskoj gimnaziji su sada fenomenalni. Mnogi fakulteti danas nemaju takve uslove kakvi se mogu videti u kabinetima za fiziku, hemiju ili informatiku u Zemunskoj gimnaziji. Posebno je važno da su izvorna arhitektonska rešenja zgrade sačuvana", istakao je Radojičić uz podsećanje da je reč o najvećoj gimaniziji u Srbiji.

Gradonačelnik je dodao da će radovi na kompletnoj rekonstrukciji Devete beogradske gimnazije, osnovane 1961. godine, krenuti početkom 2022. godine, prenosi Beoinfo.

"Radiće se kompletna rekonstrukcija škole i dogradnja novih 1.700 kvadratnih metara. Grad Beograd je preko svjih resornih Sekretarijata uradio kompletnu projektno-tehničku dokumentaciju. Projektovana vrednost radova je oko 550 miliona dinara. Deveta gimnazija je savremena škola koju pohađa približno 1.000 učenika raspoređenih u 32 odeljenja i koji će ovom rekonstrukcijom i dogradnjom novog prostora dobiti najsavremenije uslove za učenje", zaključio je gradonačelnik Radojičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: