U ponedeljak u Beogradu bilo 120 saobraćajnih nezgoda; Gde se nalaze prestoničke "crne tačke"? VIDEO

Saobraćajne nezgode postale su svakodnevica u Beogradu. Da li u prestonici postoje crne tačke i kako ih određujemo?

Izvor: B92

Petak, 15.10.2021.

11:40

U ponedeljak u Beogradu bilo 120 saobraćajnih nezgoda; Gde se nalaze prestoničke
Foto: Printskrin, TV Prva

Poslednje istraživanje o crnim tačkama sprovedeno je 2010. godine. Tada su određene crne tačke i načini kako bi se mogao smanjiti broj saobraćajnih nsereća.

Nešto više o tome gde su danas crne tačke, za TV Prva rekao je zamenik komandira Ivica Bulatović.

"Možemo reći da se saobraćajne nezgode dešavaju u celom gradu. Ne možemo odvojiti neko mesto za koje bismo rekli da se konstantno dešavaju saobraćajne nezgode, ali možemo reći da smo češće vršili uviđaj saobraćajnih nezgoda na Ibarskoj magistrali, kod Ade na raskrsnici kod Svetolika Lazarevića Laze i putu prema Obrenovcu, na spuštanju sa Banovog brda prema Mostu na Adi, na putu od Pupinovog mosta prema petlji Kovilovo (do izgradnje zaštitne ograde koja razdvaja dve kolovozne trake) i na još nekim mestima kao što je, na primer, Trgovačka ulica na raskrsnici sa ulicom Ace Joksimovića", rekao je Bulatović.

Dodao je da saobraćajna policija kroz aplikaciju sagledava opasna mesta i usmerava rad patrola, kako bi se smanjio broj saobraćajnih nezgoda i poboljšala bezbednost saobraćaja.

Na pitanje da li se ove lokacije ponavljaju, Bulatović kaže da se to ne može reći.

"Možemo reći, na primer, da se češće dešavaju saobraćajne nezgode na državnom putu kroz Beograd, čak sa materijalnom štetom, zbog veće frekvencije saobraćaja i većeg broja vozila", dodaje.

A kada padne kiša ili kada je prisutna magla, može se reći da su češće saobraćajne nezgode.

"Daćemo jedan opšti primer, tj. izneti podatak: u ponedeljak, kada je bilo kišno vreme, u Beogradu se dogodilo 120 saobraćajnih nezgoda. Od toga, većina je bila sa materijalnom štetom - 109, dok je bilo 11 nezgoda sa povređenim licima i to su sve bila lica koja su lakše povređena. Od tih 109, normalno da nismo izvršili uviđaj svih tih saobraćajnih nezgoda, manje od polovine smo izvršili, a u toj većoj polovini su se vozači dogovorili oko nadoknade štete ili su popunili evropski obrazac", istakao je Bulatović.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: