"Trista tableta na poklon deci sa Kosova i Metohije"

Grad Beograd je obezbedio 300 tableta srpskoj deci na Kosovu i Metohiji koja su slabijeg materijalnog stanja i oni su poslati i podeljeni najugroženijim mališanima, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Izvor: B92

Petak, 15.10.2021.

09:46

Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

On je podsetio da je 69.792 dece od trećeg do šestog razreda u Beogradu dobilo tablete, a 6.972 učitelja i nastavnika laptopove, prenosi Beoinfo.

"Sa našim ljudima koji vode srpski narod na Kosovu i Metohiji dogovorili smo se da obezbedimo 300 dodatnih tableta našoj najugroženijoj deci. Ti tableti su stigli, podeljeni su deci, ovo je samo još jedan način kako Beograd nastavlja da pomaže naš narod", istakao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je najavio da će se i dalje pomagati građanima Kosova i Metohije, podsećajući da je Grad pomogao izgradnju parka u Kosovskoj Mitrovici, te da je prošle godine završena i druga zgrada sa 42 stana za srpske porodice koje su proterane 2004. godine.

"Srpska deca na Kosovu i Metohiji treba da imaju sve što imaju deca u Beogradu, a kada vidite tu decu kako se raduju, onda posao kojim se bavite ima smisla. Presrećan sam zbog toga što smo obezbedili dodatnih trista tableta za ovu decu", rekao je za TV Pink Vesić.

Načelnik školske uprave za KiM: Nastavićemo da pomažemo

Načelnik školske uprave za KiM Ivan Zaporožac ističe da će tableti mnogo značiti mališanima i njihovom napretku u daljem školovanju.

Tableti su namenjeni osnovcima sa centralnog Kosova, odnosno iz Gračanice, Lapljeg Sela i Donje Gušterice.

Zaporožac je za TV Pink rekao da je najbitnije da se pomoglo porodicama kojima je pomoć najpotrebnija.

Izrazio je zahvalnost Ministarstvu prosvete, Kancelariji za KiM i Gradu Beogradu, te zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću, jer su, kaže, shvatili da su ta nastavna sredstva potrebna đacima.

"Među ovom decom imamo učenike koji u svojoj porodici imaju petoro ili šestoro braće i sestara, kao i učenike koji su teže mogli da učestvuju u onlajn nastavi", rekao je Zaporožac.

On je naglasio da će se nastaviti sa pružanjem pomoći i u narednom periodu, kako bi se deci unapredili uslovi za rad i olakšalo učenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: