"Švercovanja gotovo da nema": Evo kako funkcioniše kontrola naplate javnog gradskog prevoza VIDEO

Novi sistem kontrole i naplate javnog gradskog prevoza Beograd plus, počeo je da se primenjuje od 17.maja, a od juče kontrolori su imaju prvao da počnu sa kažnjavanjem putnike bez karte.

Izvor: B92

Sreda, 07.06.2023.

19:39

Foto: shutterstock, Nenadmil

Period prilagođavanja je prošao ali beogradski Beli, zaduženi za kontrolu karata umesto kazni i dalje dele savete neupućenim građanima.

Zadovoljstvo je obostrano. Beli su prijatno iznenađeni kako je brzo novi sistem naplate karata zaživeo. Švercovanja kažu gotovo da nema pa do sada nije bilo potrebe da se nekoma napiše kazna od 5.000 dinara.

Građani su zadovoljni ljubaznim ponašanjem Belih.

"Naši prvi utisci su veoma zadovoljavajući. Naš sugrađanin je dobro informisan i prihvatio je ovaj novi sistem. Moram da kažem da prilikom kontrole akcenat je bio da informišemo one koji nisu dovoljn informisani i da ih uputimo. Akcenat nije bio na represiji. Značinije je bilo da se građani upute, nego kazne. Ono čime smo još zadovoljniji je povratni efekat koji smo dobili od naših sugrađana da nam oni nisu dali nikavog povoda da ih mi kaznimo", rekao je načelnik komunalne policije Nenad Lakić.

Poneko se onako po navici štrecne i krene ka izlazu kada ugleda kontrolu ali većina putniika je usvojila novi način naplate karata. Beli, strpljivo i detaljno objašnjavaju starijim sugrađanima način na koji sistem Beograd plus funkcioniše.

Za više informacija pogledajte video-prilog:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: