Šapić sa MEDEF-om o aktuelnim i budućim projektima FOTO

Učešće francuskih kompanija u najvećim projektima Grada Beograda kao i buduća saradnja bili su tema sastanka gradonačelnika Aleksandra Šapića sa delegacijom "Pokreta francuskih preduzeća" (MEDEF) na čijem čelu je potpredsednik "Buig gradnje" Kristof Peti.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 29.09.2022.

15:00

Šapić sa MEDEF-om o aktuelnim i budućim projektima FOTO
Foto: Beoinfo

Šapić je podsetio da su francuske kompanije deo tri najveća beogradska projekta - metroa, postrojenja za komunalni otpad u Vinči, te fabrike za preradu otpadnih voda, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

Delegacija MEDEF-a (Mouvement des entreprises de France) u Srbji je u petodnevnoj poseti, tokom koje su imali susrete sa predsednikom države i ministrom finansija.

Šapić je ocenio da je sastanak prilika da se razgovara i o saradnji na na budućim kratkoročnim i dugoročnim projektima.

Navodi se da je pomenuta ideja da se železnicom povežu grad Beograd, Aerodrom "Nikola Tesla” sa budućim nacionalnim stadionom.

Istaknuto je da će Grad Beograd aktivno doprineti realizaciji ovog projekta.

Šapić je rekao da je prisustvo francuskih kompanija najbolja preporuka drugim kompanijama da investiraju u srpsku prestonicu, te da su one dobrodošle.

Iz francuske delegacije, koju čine predstavnici 19 kompanija, naveli su da je cilj razgovora bio predstavljanje važnih projekata u Beogradu, kao i oblasti u kojima francuski privrednici mogu da ponude realizaciju od početka do kraja, po sistemu "ključ u ruke”.

Gradska strana saopštila je da su Francuzi iskazali da su prepoznatljivi po obezbeđivanju široke lepeze gradskih usluga zbog čega bi mogli biti odličan partner Beogradu.

Sastanku su prisustvovali zamenica gradonačelnika Vesna Vidović, gradski menadžer Miroslav Čučković, sekretar za privredu Nikola Kožović i direktor JKP "Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: