Počinje rekonstrukcija šetališta "Lazaro Kardenas" u Bloku 44: Šta je sve planirano? FOTO

Nakon rekonstrukcije novobeogradskog šetališta "Lazaro Kardenas" u Bloku 45, danas se nastavlja rekonstrukcija u Bloku 44, napisao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić na svom Fejsbuk profilu.

Izvor: B92.net

Subota, 10.04.2021.

10:05

Počinje rekonstrukcija šetališta
Foto: Goran Vesiæ/Facebook

Šetalište "Lazaro Kardenas" u dužini od 4.5 kilometara spaja novobeogradske blokove 44, 45 i 70.

"Rekonstrukciju ovog šetališta predložio je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić koji je odrastao u ovom kraju", napisao je Vesić.

U okolini šetališta živi oko 40 hiljada ljudi.

"Kada smo 2019. godije počeli sa radovima, Vlada Srbije je za tu namenu dala 300 miliona dinara. Do sada je uloženo skoro 450 miliona dinara u rekonstrukciju, jer je dodatnih 150 miliona obezbedio Grad Beograd. Grad će finansirati radove i u bloku 70. Završili smo kompletno šetalište u Bloku 45 i sada je tu šest novih dečjih igrališta, saobraćajni poligon, novi tereni, dve teretane na otvorenom, zasađeno je 235 novih stabala i postavljene 152 nove klupe. Sada je ovo najlepši park u ovom delu Novog Beograda u koji dolaze deca i iz drugih delova grada", istakao je Vesić.

Danas počinju radovi u delu šetališta u Bloku 44.

Biće urađeno novo dečje igralište, rekonstruisaće se četiri postojeća, uradiće se i teretana na otvorenom, saobraćajni poligon, sanacija košarkaškog terena, kao i teren za boćanje. Biće zasađena i 53 nova stabla.

"Ukupno će to vredeti oko 150 miliona dinara i svi ti radovi trebalo bi da budu završeni do 15. decembra", naveo je Vesić.

"Istovremeno radimo na projektu rekostukcije šetališta u Bloku 70, gde bi radovi trebalo da krenu na proleće 2022. godine nakon čega će čitavo šetalište 'Lazaro Kardenas' biti završeno."

Vesić je istakao da je posebno ponosan jer čitavu rekonstrukciju izvodi gradsko preduzeće "Zelenilo - Beograd".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: