"Međulužje će imati isto igralište kao u Beogradu na vodi" FOTO

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je danas sa saradnicima i volonterima putem svoje pokretne kancelarije, posetio opštinu Mladenovac i tom prilikom razgovarao sa meštanima Međulužja, Senaje i Koraćice, a obišao je i manastir Pavlovac.

Izvor: B92.net

Nedelja, 17.10.2021.

13:00

Foto: Printskrin, Instagram/vesicg

Građani su u razgovoru sa gradskim sekretarima i direktorima komunalnih preduzeća izneli svoje probleme i dogovorili se o njihovom mogućem rešavanju.
Vesić je naglasio da je kanalizacija najveći i suštinski problem građana Međulužja.

"Pre nekoliko godina mi smo počeli sa izgradnjom postrojenja za preradu otpadnih voda i pet kilometara kanalizacije. Za sedam do deset dana završava se ta prva faza od pet kilometara i druga kreće odmah, Do kraja godine ćemo imati novih 2,5 kilometara kanalizacije odnosno priključenih oko 400 domaćinstava i počeće da radi postrojenje za preradu otpadnih voda", rekao je Vesić, prenosi Beoinfo.

On je najavio da će već u januaru biti raspisan tender za projektovanje i izvođenje treće faze što je za još oko 600 kuća tako da će do kraja sledeće godine, kako je rekao, ovde svaka kuća imati kanalizaciju i svoje postrojenje za preradu otpadnih što je, inače, standard u Evropi. Međulužje je će biti jedno od prvih mesta u Beogradu koje će imati na taj način uređenu kanalizaciju.

"Što se tiče vodovoda, radimo regionalni vodovod Makiš-Mladenovac, trenutno završavamo sela u opštini Grocka i ulazimo na teritoriju Sopota i Mladenovca. Radi se rezervoar u Rajkovcu radiće se i jedan krak prema ovom delu Mladenovca i 2024. ili 2025. godine oni će moći da budu priključeni na gradsku vodu, odnosno vodu iz Makiša i time će se rešiti problem vodosnabdevanja", rekao je Vesić.
On je dodao da je u razgovoru sa građanima bilo reči i o tome da se u Međulužju izgradi jedno dečije igralište poput onog koje se nalazi u Beogradu na vodi, jer, kako je naveo, zašto mališani i ovde ne bi imali takve uslove za igru. Opština će uraditi i kapelu, ogradu oko škole.

"Ova pokretna kancelarija pokazuje da ima svoj smisao jer danas smo rešili bar tri, četiri problema. Od naselja do naselja, od mesne zajednice do mesne zajednice rešavamo problem po problem. Ja tako razumem lokalnu politiku jer ona predstavlja rešavanje problema ljudima i da danas mora da bude bolje nego juče, a sutra bolje nego što je danas. Nastaviću ovako da radim jer samo takva politika ima podršku građana", reko je Vesić.
Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić ponovio je da je danas rešeno nekoliko problema građana.

"Građanima je kanalizacija obećavana pre nekoliko decenija, a sada se to radi, završena je prva faza, počinje druga, treća. Nekoliko hiljada stanovnika ove mesne zajednice je imalo problem decenijama. Nastavljamo da rešavamo i vodovodnu mrežu. Ovde u Međulužju će se graditi dečije igralište i nastavićemo da radimo sve ono što naši građani traže kao što je asfaltiranje ulica, ograda oko škole i uvođenje video-nadzora", naveo je Glišić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: