Kinezi grade moderni kineski tržni centar u Jurija Gagarina

Zemljište u javnoj svojini Grada Beograda u nastavku Ulice Jurija Gagarina prodato je za 821,2 miliona dinara na javnom nadmetanju, koje je juče održano u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić gostujući u jutarnjem programu TV Hepi.

Izvor: Beoinfo

Utorak, 24.05.2022.

10:30

Kinezi grade moderni kineski tržni centar u Jurija Gagarina
Foto: Shutterstock/Zarko Prusac

"Na javno nadmetanje javila se kineska kompanija koja je kupila dve građevinske parcele ukupne površine 27.501 metar kvadratni, za koje će u gradski budžet uplatiti preko sedam miliona evra. Oni su najavili izgradnju modernog kineskog tržnog centra u koji će se useliti zakupci iz Bloka 70 iz tržnog centra koji je izgoreo, kao i drugi kineski prodavci. Na parcelama koje su kupili predviđeni su komercijalni sadržaji niske spratnosti", objasnio je Vesić.

On je istakao da je kineski centar u Bloku 70 bio neuslovan, a da će novi tržni centar biti moderan objekat urađen po svim standardima.

Vesić je najavio da će kineski investitor zajedno s predstavnicima Ambasade NR Kine, uz saradnju Vlade Republike Srbije, u petak u Skupštini Grada Beograda predstaviti projekat modernog kineskog tržnog centra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: