"Beograd nastavlja politiku solidarnosti prema migrantima"

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić danas se u zdanju Starog dvora susreo sa Frančeskom Boneli, šeficom predstavništva Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR).

Izvor: B92.net

Petak, 17.09.2021.

15:16

Foto: Beoinfo

U srdačnom razgovoru Boneli je gradonačelniku Radojičiću zahvalila na svemu što je Grad Beograd učinio, i što dalje čini kako bi dao što veći doprinos rešavanju teških životnih problema ljudi koji su se našli u situaciji da u jednom danu ostanu bez svog doma.

"Zahvaljujem Frančeski Boneli na lepim rečima i raduje me što naša tradicionalna, a rekao bih i urođena srdačnost i gostoprimljivost nije ostala neprimećena u UNHCR-u. Možda je dodatni razlog zbog kojeg mi u Beogradu, a i Srbiji, posebno saosećamo s patnjama izbeglica to što smo u proteklim decenijama u naš grad primili veliki broj izbeglica iz Hrvatske i iz Bosne i Hercegovine", rekao je gradonačelnik Radojičić.

Frančeska Boneli je na čelu predstavništva UNHCR-a u Srbiji od prošle godine, ali je u regionu Zapadnog Balkana provela nekoliko godina, te je veoma dobro upoznata s lokalnim prilikama.

"Bila sam u Srbiji 2015. godine, kada se 'otvorila' balkanska izbeglička ruta i bila sam svedok solidarnosti koju su vaša zemlja i vaš grad pokazali time što su izbeglice primili s mnogo razumevanja i topline, na čemu sam veoma zahvalna", istakla je Bonelijeva.

Tokom sastanka je takođe naglašeno da je Grad Beograd dao veoma veliki doprinos "Regionalnom stambenom programu". Na četiri lokacije u Beogradu će za izbeglice sa prostora bivše Jugoslavije biti izgrađeno ukupno oko hiljadu stanova.

"Grad je uvek dobro sarađivao s predstavništvom UNHCR-a u Srbiji i uveren sam da će ta saradnja da se nastavi. Ponosan sam što je doprinos Beograda zapažen i što gospođa Boneli želi da se o tome još više govori, da se sa našim radom bolje upoznaju i u sedištu UNHCR-a u Ženevi. Nastavićemo zajednički rad na dobrobit što većeg broja izbeglica i migranata u našem gradu", zaključio je gradonačelik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Hitna pomoć se seli na novu lokaciju MAPA

Hitna pomoć treba da bude u delu grada gde je dobra saobraćajna komunikacija, dobar prostor za parking i takva jedna parcela je na prostoru ispod Stop šopa prema DIS-u, kaže direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić.

8:33

27.3.2024.

1 d

Društvo

Evo šta će biti na mestu "Beograd bašte"

Prostor "Beograd bašte", oivičen Bregalničkom, Kajmakčalanskom, Silvija Kranjčevića i Ulicom Svetomira Nikolajevića na Zvezdari, ostaće zelena površina i tu neće biti građena stambena zgrada.

15:52

26.3.2024.

1 d

Podeli: