Beograd dobija najdužu ulicu u Srbiji?

Kako izgradnja obilaznice oko Beograda ulazi u svoj finiš, ponovo je pokrenuta tema o kojoj se govori odavno, a to je pretvaranje dela auto-puta kroz Beograd u gradsku saobraćajnicu, odnosno bulevar. Radi se o delu od Bubanj potok do petlje Beograd (posle skretanja za Aerodrom Nikola Tesla).

Izvor: Novosti/Beograd uživo

Ponedeljak, 25.10.2021.

11:20

Beograd dobija najdužu ulicu u Srbiji?
Ilustracija: Alexandr Medvedkov/Shutterstock

Kako prenosi portal Beograd uživo, pozivajući se na Novosti, do kraja ove godine očekuje se da bude završena studija JP "Putevi Srbije" pod nazivom Uticaj preuzimanja nadležnosti upravljanja od strane grada Beograda od petlje "Beograd" do petlje "Bubanj potok".

Studija treba da analizira režim saobraćaja u zaustavnim trakama, novim priključcima i načinu održavanja, a potom i da uradi projekte za planirane izmene.

Ova deonica bila bi pretvorena u bulevar koji bi održavao Grad Beograd. Zaustavna traka bi postala dodatna traka tamo gde postoje prostorne mogućnosti, s obzirom na to da ima dosta ulaza, odnosno izlaza na autoput. To su zone gde zaustavna traka ne može služiti kao treća saobraćajna traka.

Ako se ova namera ostvari, deonica od Bubanj potoka do petlje Beograd postaće najduža ulica u Beogradu sa svojim 30 kilometara. Ona će sa trona najduže ulice svrgnuti Bulevar kralja Aleksandra sa 7,5 kilometara. To bi bila i najduža ulica u Srbiji, a tu titulu sada nosi Novosadska koja spaja Temerin i Bački Jarak i duga je 12,5 kilometara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: