Beograd dobija još dva parka za pse - evo gde će se nalaziti

Prestonica će u narednom periodu dobiti još dva parka za pse.

Izvor: Novosti

Subota, 04.12.2021.

09:55

Beograd dobija još dva parka za pse - evo gde će se nalaziti
Ilustracija: Emily on Time/Shutterstock

Ekipe JKP "Zelenilo-Beograd" trenutno izvode radove na izgradnji novih prostora za boravak i igru omiljenih ljubimaca u Bulevaru Milutina Milankovića u novobeogradskom Bloku 23 i u Bulevaru oslobođenja na Voždovcu.

Kako je broj vlasnika pasa u prestonici sve veći, i potražnja za ograđenim zonama za ove životinje raste. Prema podacima JKP "Zelenilo-Beograd" u prestonici trenutno ukupno postoji 21 park za slobodno puštanje pasa koji su obuhvaćeni programom redovnog održavanja ovog preduzeća.

"Parkovi za pse se nalaze širom Beograda: u parku 'Tašmajdan', u park šumi 'Šumice', parku 'Bele vode', parku 'Lep izgled', parku Milutina Milankovića, Zemunskom parku, Karađorđevom parku, Pančićevom parku, Čuburskom parku, u Bloku 22, u naselju Kopitareva gradina, naselju Cerak vinogradi, Skojevskom naselju i u mnogim drugim naseljima u gradu", navode u ovom preduzeću za Novosti.

Na teritoriji najmnogoljudnije opštine - Novom Beogradu - nalaze se čak četiri parka za pse. Ove pet-zone smeštene su u Blokovima 21, 22, 28 i 30. Novobeograđani će uskoro dobiti i peti prostor za svoje krznene prijatelje, i to u Bulevaru Milutina Milankovića kod brojeva 44-46.

"Takođe, i na Voždovcu u Bulevaru oslobođenja u toku je izgradnja jednog ovakvog prostora", kažu u preduzeću.

"JKP 'Zelenilo-Beograd' osluškuje potrebe sugrađana za uređenim prostorima na kojima će moći bezbedno da se druže sa svojim ljubimcima. Naše preduzeće je kao odgovor na inicijative sugrađana koje su upućivane direktno 'Zelenilu' i preko opština, do sada izgradilo ukupno 21 pet-zonu u prestonici", dodaju.

Kako su nedavno za Novosti rekli u JKP "Zelenilo-Beograd", prvi park za pse izgrađen je tokom rekonstrukcije Tašmajdanskog parka 2011. godine. Ove pet zone sastoje se od dela površina na kojima su postavljene sprave za dresuru i igru pasa i od dela koje je slobodna travnata površina i služi za istrčavanje ljubimaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: