Zbog ovoga će vaša iguana biti ljubomorna na četvoronošce

Gugl zna da ljubitelji i vlasnici životinja u memorijama svojih pametnih telefona drže gomile fotografija svojih mezimaca, pa je zbog toga rešio da im pomogne da ih lakše organizuju.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.10.2017.

14:00

Zbog ovoga će vaša iguana biti ljubomorna na četvoronošce
Thinkstock

Algoritam aplikacije Google Photos moćiće automatski da prepozna vašu kucu ili macu, i da ih potom njihove slike grupiše, na isti način kao što to radi sa slikama ljudi.

Korisnici će moći da dodeljuju oznake svakoj grupi fotografija, što će im olakšati pretragu kada, na primer, budu želeli da postave neku lepu sliku svog ljubimca na Instagram, piše Mashable.

Biće omogućena i pretraga fotografija prema rasama, a algoritam će moći da prepozna vašeg psa i na slikama sa više njegovih četvoronožnih drugara.

Aplikacija će, za sada, moći da prepoznaje samo kuce i mace, pa ako kojim slučajem imate iguanu, njene fotografije ćete morati da organizujete sami "ručno".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: