Ljubimac na B92.net

Ova devojka će vam srušiti sve zablude o pacovima / VIDEO

Pacovi su vrlo čiste i pametne životinje. Nežni su i empatični, i vežu se za svog vlasnika kao što to čine i psi. Razlika između ljubimaca i divljih pacova je ta što su ljubimci uzgojeni s malo poboljšanim karakternim osobinama.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Nisu agresivni, vrlo su zaigrani i osetljivi. Pacovi se čak odazivaju na svoje ime i mogu da nauče brojne trikove. Najpametniji su glodari i zbog svoje inteligencije mogu često da pate ako im ne pružate dovoljno pažnje.

Baš kao i psi, nagradiće vaš trud, ljubav i vreme koje im poklanjate i zauzvrat vam dati mnogo više.

Ali, ovi ljubimci nisu za svakoga. Osoba koja želi da udomi pacova mora dobro da razmisli ima li dovoljno vremena i živaca za ova slatka stvorenja.

Ako se, pak, odlučite za pacova kao ljubimca, morate da zaštite prostor u kojem će ova životinja boraviti. Morate da zaštitite kablove, utičnice, knjige, odeću i obuću.

U ovom predivnom videu možete da vidite koliko su pacovi društvene i empatične životinje. Jedan od njih ne pušta svoju vlasnicu ni na trenutak samu.

Ona ima celu porodicu pacova, a to što se nije zaustavila samo na jednom, ide u prilog tome da je reč o zaista emotivnim ljubimcima.

Da li biste vi ikada udomili pacova?

Prati B92 na Viberu

Zanimljivosti

Upoznajte Džejmsa, tele koje je odlučilo da postane pas / VIDEO

U dvorištu punom pasa, mačaka i kokošaka, Džejmsu se najviše svideo pasji život pa je odlučio da i sam postane pripadnik te vrste. S ostalim psima igra se po dvorištu, i voli da pokaže pilićima ko je gazda, a nije mu teško ni da pojuri mačku. Zahvalnost prema svojoj vlasnici pokazuje nežnim grickanjem uva. S obzirom na surove uslove života u kojima škotsko visinsko govedo preživljava, Džejms može da bude vrlo zahvalan krdu što ga je odbacilo jer je, izgleda, svoju sreću pronašao u dvorištu punom pasa.

Zanimljivosti nedelja 19.11. 08:45 Komentara: 5
strana 1 od 195 idi na stranu