Posesivna ptica Rasel Krou ne dozvoljava vlasnici da konzumira brak

Posle napornog dana na poslu, Tristan Moteram voli da legne pored svoje supruge i opusti se. Međutim, iz ugla sobe gledaju ga dva crna oka kojima se izgleda ne dopada ono što vide na krevetu.

Izvor: daily mail

Utorak, 04.07.2017.

08:56

Posesivna ptica Rasel Krou ne dozvoljava vlasnici da konzumira brak
Foto: Thinkstock/Ilustracija

To su oči Rasela Kroua, ptice koju je Tristanova supruga Helen udomila još kad je bio mladunac, a koji od tad gospodari njenim životom.

Rasel Krou je gačac, ptica iz porodice vrana, koji je izuzetno ljubomoran na Tristana i koji ga sprečava da se previše približi svojoj supruzi.

"Navikao sam na to. Malo me nervira, ali samo zato što mi se čini da me toliko mrzi, a ja želim da se sprijateljim s njim", kaže Tristan.

Helen, stručnjak za ponašanje domaćih životinja, pre godinu dana pronašla je malog, uplašenog, izgladnelog ptića na pragu italijanskog restorana u blizini njihove kuće u Glosteru. Pošto nije moglo da leti, ona ga je odnela kući i nahranila.

Tako je počelo njihovo izuzetno prijateljstvo.

Rasel Krou sada spava u njenoj sobi, pije čaj sa njom i retko se odvaja od nje. Pored toga, kao i svi gačci, vrlo je inteligentan, pa ume da se služi raznim alatima, imitira ljudski glas i poseduje visok stepen samosvesti. Takođe su i lojalni partneri, koji u monogamnoj zajednici ostaju do kraja života i sasvim je moguće da je Rasel Krou baš zbog toga zamrzeo Tristana.

"Nikog i ništa ne voli osim Helen", kaže odbačeni Tristan. "Ona je jedino živo stvorenje koje on voli i strašno je posesivan".

Par je potrošio više od 2.500 evra na specijalni avijarijum u dvorištu sa ljuljaškama igračkama i ogledalima, ali Rasel je retko unutra. Više voli da je u kući i naročito u spavaćoj sobi Moteramovih.

Helen neće da ga tera da provodi vreme u svom prostoru. "On je član porodice", kaže ona.

Ipak, daleko od toga da je Rasel Krou zahvalan cimer. Štaviše, jedna od omiljenih aktivnosti mu je ljuštenje tapeta. Voli i da kljuca tastaturu na Heleninom laptopu.

"Kupila sam mu posebnu tastaturu, pa može slobodno da otkida dugmiće, ako želi. Krade mi nakit, pa čak i kreditne kartice, ali je jako zabavan", kaže ona.

Iako Rasel ima krive noge i problem sa perjem, sasvim je moguće da će jednog dana uspeti da poleti. Šta će onda biti?

Helen, suznih očiju, kaže da će ga pustiti da ide ako želi. "Ali ne verujem da će želeti da me ostavi. Imamo tako dubok odnos. Preuzeo mi je život", kaže ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: