"Luda" vrana muči poštare, a ima više pratilaca nego Grad Beograd

Jurila ga je policija zbog krađe dokaza s mesta zločina, napadao je nedužne poštare, otimao hemijske olovke i ključeve, ali njegove komšije mu sve opraštaju. Reč je o vrani Kanuk, koja ima više pratilaca na Facebook-u nego Grad Beograd.

Izvor: Mashable

Četvrtak, 29.06.2017.

13:43

Default images

.

#VPDcaptures: A bird's eye view of policing. #VPD #YouCantMakeThisUp

A post shared by VancouverPD (@vancouverpd) on

Siroti poštari već moraju da trpe neprijateljsko ponašanje pasa, a sada im ni vrane ne daju mira.

Dostava pošte obustavljena je u nekim delovima Vankuvera zbog "dobro poznate vrane", koja je napala poštara.

Vrana po imenu Kanuk, koja je prstenovana i koju stanovnici znaju po brojnim avanturama, koje su uredno ispraćene na njenom Facebook profilu, ne voli to što poštar obilazi kuće u sezoni gnežđenja.

Lokalna pošta saopštila je da do daljnjeg neće moći da isporučuje pošiljke kućama u tom kraju, zbog toga što Kanuk predstavlja "opasnost po njihove radnike".

Međutim, ova vrana je toliko omiljena u Vankuveru, da nikom ne pada na pamet da stane na stranu poštara, a mnogi im savetuju da počnu da nose kišobrane u sezoni gnežđenja.

Inače, Kanuk je dosad imao brojne prestupe. Jednom je ukrao nož sa mesta zločina, a kvario je i opremu u policijskom automobilu.

Policija je čak sastavila zvanično saopštenje: "Vrana po imenu Kanuk, pokupila je nož sa mesta pucnjave i odletela, pre nego što su je policajci pojurili. Nosila ga je desetak metara, a onda ispustila".

Uprkos tome što je očigledno poremetio uzimanje dokaza i ometao rad policijskih službenika, nije pretrpeo nikakve posledice.

Njegov najbolji prijatelj i komšija Šon Bergman kaže da Kanuk vodi dvostruki život, jer podjednako uživa u društvu vrana, kao i u društvu ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: