Neki ljubimci u Britaniji imaju i zdravstvenu knjižicu

Burmanski piton oboleo od anoreksije i gušter poznat kao bradati zmaj koji pati od upale vilice najskuplji su i najneobičniji pacijenti u Velikoj Britaniji u kategoriji osiguranja kućnih ljubimaca, saopštilo je Britansko udruženje osiguravajućih kuća (ABI).

Izvor: zivotinje.rs

Utorak, 18.04.2017.

20:45

Neki ljubimci u Britaniji imaju i zdravstvenu knjižicu
Thinkstock

Tretman vilice bradatog zmaja košta 410 funti, dok je 790 funti potrebno da bi se izlečio piton, navodi se u izveštaju ABI.

Među neobičnim i bizarnim razlozima zašto su ljudi tražili osiguranje za svog kućnog ljubimca, veterinari su zabeležili slučaj koker španijela koji je pojeo čitavu ćurku za vreme Božića, papagaja sa respiratornim problemima, kao i engleskog springer španijela koji je progutao jednu semenku trave i potrebna mu je operacija od 3.400 funti.

Zabeležen je i slučaj mačke koja je pala u letargični san, čiji tretman košta 366 funti.

U Velikoj Britaniji nema besplatnog medicinskog osiguranja za životinje. Ipak, oko 30 odsto vlasnika pasa i 16 procenata vlasnika mačaka kupuje godišnje zdravstveno osiguranje za svoje ljubimce.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: