Ljubimac na B92.net

Neki ljubimci u Britaniji imaju i zdravstvenu knjižicu

Burmanski piton oboleo od anoreksije i gušter poznat kao bradati zmaj koji pati od upale vilice najskuplji su i najneobičniji pacijenti u Velikoj Britaniji u kategoriji osiguranja kućnih ljubimaca, saopštilo je Britansko udruženje osiguravajućih kuća (ABI).

Izvor: zivotinje.rs
Podeli
Thinkstock
Thinkstock

Tretman vilice bradatog zmaja košta 410 funti, dok je 790 funti potrebno da bi se izlečio piton, navodi se u izveštaju ABI.

Među neobičnim i bizarnim razlozima zašto su ljudi tražili osiguranje za svog kućnog ljubimca, veterinari su zabeležili slučaj koker španijela koji je pojeo čitavu ćurku za vreme Božića, papagaja sa respiratornim problemima, kao i engleskog springer španijela koji je progutao jednu semenku trave i potrebna mu je operacija od 3.400 funti.

Zabeležen je i slučaj mačke koja je pala u letargični san, čiji tretman košta 366 funti.

U Velikoj Britaniji nema besplatnog medicinskog osiguranja za životinje. Ipak, oko 30 odsto vlasnika pasa i 16 procenata vlasnika mačaka kupuje godišnje zdravstveno osiguranje za svoje ljubimce.

Prati B92 na Viberu

Zanimljivosti

Spasao papagaja iz neljudskih uslova, a on svoju sreću iskazuje plesom

Mnogi misle da je briga o papigama nije zahtevna, ali to nije tako. Potrebno im je mnogo pažnje i nije lako držati ih u domu. Ovaj mališan je bio zanemarivan punih četrnaest godina i zbog toga počeo da kida sam sebi perje. Ali, ovaj čovek sa snimka mu je spasao život i pokazao mu šta je ljubav. Otkako je u njegovom domu, Guči ne prestaje da pleše. Obožava sve vrste muzike i oduševi se čim čuje bilo kakvu melodiju. Njih dvojica su nerazdvojni, a njihov ples pogledajte u videu:

Zanimljivosti nedelja 13.08. 08:45 Komentara: 3
strana 1 od 189 idi na stranu