Šetao pitone bez povoca, pa platio kaznu

Džeri Kimbal iz Su Folsa kažnjen je sa 95 dolara pošto zmije koje je šetao nije držao na povocu. "Ljudi se plaše zmija, ali ja želim to da promenim. To je moja misija", rekao je Kimbal za televiziju KDLT.

Izvor: B92

Sreda, 12.04.2017.

11:45

Šetao pitone bez povoca, pa platio kaznu
Foto: Gettyimages / Ilustracija

Taj stanovnik Južne Dakote ponosni je vlasnik devet zmija, a nekoliko njih je odlučio da prošeta u parku u Su Folsu prošlog vikenda. Na njegovu nesreću, naišao je na redara Službe za kontrolu životinja koji nije delio njegov stav o slobodi šetanja egzotičnih životinja na javnim mestima.

"Rekao mi je da moraju da budu na povocu ili obezbeđene na neki drugi način. Odgovorio sam mu da ne prave povoce za zmije", objasnio je Kimbal.

Redar mu je napisao kaznu jer je pustio dva pitona u park, što se smatra ugrožavanjem javne bezbednosti i zdravlja.

"Kao vlasnik kućnog ljubimca ne možete da izvedete psa u park i pustite ga da neobezbeđeno trči. Isti standard se odnosi i na druge životinje. Ako je zmija u pitanju, morate nekako da je obezbedite ili stavite u neku nosilicu ili kavez", rekla je Džuli Dedžong, supervizorka Službe za kontrolu životinja.

Izvor: Zivotinje.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: