Magarci imaju emocije, manire, ali i govor

Magarci imaju emocije i manire, a ljudi bi čak mogli i da saznaju šta zapravo ove tovarne životinje izgovaraju kada njaču, tvrdi Mark Ineson iz Engleske.

Izvor: B92

Sreda, 03.08.2016.

08:45

Magarci imaju emocije, manire, ali i govor
Foto: Thinkstock

Ineson živi u Duzberiju i već 20 godina proučava ove životinje i kaže da su vrlo emotivna stvorenja.

"On me gura, slaže face na licu, podiže nogu kao psi šapu da bi pokazao emocije", kaže Ineson za svog magarca Karla od 12 godina, jednog od 17 u njegovom vlasništvu.

Udružen sa zabavnom grupom Merlin ivents, Inesonova firma "Real Donkeys" nudi jahanje tradicionalno tvrdoglave životinje "na drugačiji način" - slušajući šta magarci izgovaraju.

Novom tehnologijom, navodno, moguće je čuti glasove životinja prevedene na engleski jezik, u prave rečenice, prenosi Rojters.

U Merlin ivents objašnjavaju da konvertor glasa zapravo analizira jedinstveno zvuke, fekvencije i vibracije svakog magarećeg 'i-a', otkrivajući frazu koja pokazuje šta magarac zapravo oseća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: