Razbio prozor BMW-a kako bi izbavio zaključanog psa

Jedan pas ostao je zaključan u automobilu i to u danu kada je temperatura dostigla 33 stepena Celzijusa. Slučajni prolaznik uzeo je stvar u svoje ruke, rešen da spase psa sigurne smrti usled pregrevanja.

Izvor: carscoops.com

Ponedeljak, 20.06.2016.

13:30

Razbio prozor BMW-a kako bi izbavio zaključanog psa
Foto: YouTube Screenshot

On je razbio prozor na na skupom BMW-u parkiranom u blizini lokacije na kojoj se održavao muzički festival u Ontariju, jer njegovi pokušaji da nađe vlasnike, nisu urodili plodom.

Vlasnici su se konačno pojavili posle više od sat vremena, nakon spasavanja psa.

“U početku su bili zbunjeni i nisu shvatili šta se dogodilo, ali im je čovek koji je izbavio psa objasnio situaciju. Oni isprva nisu mislili da su učinili bilo šta pogrešno, jer su ostavili odškrinut prozor”, kaže jedan od očevidaca.

Međutim, ostavljanje ljubimaca u automobilu tokom letnje žege, predstavlja veliki rizik. Temperatura vazduha u automobilu po vrućini se penje mnogo brže nego što mislite, pa ako je auto parkiran na suncu, a napolju temperatura od 25 stepeni Celzijusa, unutra će za nekoliko minuta biti 40 stepeni. Ako je vrućina veća, primera radi, oko 35 stepeni, u autu za manje od 10 minuta može biti čak 50 stepeni.

Posledice mogu biti katastrofalne. U najgorem slučaju životinja može uginuti od toplotnog udara. Jedna od posledica je i teško oštećenje mozga koje može nastupiti već nakon desetak minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: