Dete cveća: Najstariji slon u Japanu (VIDEO)

U malom zoo vrtu među sovama, zamorcima i rakunima, stoji najstariji slon u Japanu ograđen u prostoru manjem od polovine košarkaškog terena.

Izvor: B92

Nedelja, 07.02.2016.

13:57

Dete cveća: Najstariji slon u Japanu (VIDEO)
Tanjug / AP Photo/Eugene Hoshiko

Tačnije, reč je o slonici Hanako (“dete cveća”) koja živi u zoo vrtu od druge godine života, a sada ima 69 i nadživela je sve azijske slonove u zarobljeništvu.

Sada ljubitelji životinja putem peticije traže da se slonica premesti u tajlandsko prihvatilište u kom slonovi imaju dovoljno prostora i da trče travnjacima, umesto da ostatak života provede u betonu.
Tanjug / AP Photo/Eugene Hoshiko
Ipak, Hidemasa Hori, direktor zoo vrta “Inokašira” misli da je kasno za Hanako i da je bolje da je ne diraju pošto je poznato da slonovi ne vole promene.

Inače, japanski zoo vrtovi uglavnom nemaju travnatu podlogu ni mekane podloge za kretanje velikih životinja, ali Hanako je ekstreman slučaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: