Dirljivo: Mačka pomaže slepom psu da se kreće (VIDEO)

Osmogodišnji pas Terfel oslepeo je pošto je dobio mrenu na oba oka, i od tada nije mogao da se kreće nigde van kuće sve dok njegova vlasnica nije dovela jednu napuštenu macu.

Izvor: B92

Nedelja, 07.02.2016.

08:50

Dirljivo: Mačka pomaže slepom psu da se kreće (VIDEO)
Foto: Screenshot

Naime, ovaj pas i mačka su se toliko sprijateljili, da je posle izvesnog vremena mačka počela da izvodi Terfela u šetnju van kuće. Vlasnica psa, 87-godišnja Džudi Godfrej-Braun iz Velsa, objasnila je da nikad nije videla ništa slično.

- Nikad nisam videla tako nešto, većina pasa i mačaka se ne podnosi. Ona upotrebljava šape kako bi ga lakše vodila. "Zalepljeni" su jedno za drugo i čak i spavaju zajedno - kaže vlasnica za "The Sun" i objašnjava da je mačka očito osetila u kakvom je Terfel stanju.

S obzirom na to da se Džudi više za njih ne može brinuti, preuzela ih je Ana Kreg koja vodi obližnji azil za pse koji su ostali bez vlasnika. Izvor: zivotinje.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: