Mrmot u Kanadi uginuo ne dočekavši Dan mrmota

Svakog 2. februara u Severnoj Americi se obeležava Dan mrmota, koji je ovekovečen i u istoimenom kultnom ostvarenju sa Bilom Marijem. Međutim, ove godine je održavanje događaja u Manitobi u Kanadi neizvesno, jer je njihov mrmot uginuo.

Izvor: Independent

Ponedeljak, 01.02.2016.

13:57

Mrmot u Kanadi uginuo ne dočekavši Dan mrmota
Ilustracija

Foto: boviate / Flickr.com

“U šoku, tugi i sa suzama u očima objavljujemo da je naša Vinipeg Vilou uginula ove večeri. Sasvim normalno se ponašala jutros i jela šargarepu, ali smo je večeras zatekli mrtvu.

Vilou je rođena na proleće 2010. i donesena je u Centar nakon što je njenu majku ubio pas. Planirano je da se, kad odraste, pusti na slobodu, sve dok nije polomila nogu u jednoj od šetnji. Pošto smo je negovali, suviše se zbližila s ljudima, da bi bila puštena u divljinu.

Volela je kelj, zelenu salatu, brokoli, šargarepe, batate, grašak i, naravno, kikiriki.

Imala je trenutke, naročito oko 2. februara, kada je bila pomalo džangrizava, ali je inače volela da bude napolju.

"Očekivano trajanje života mrmota je između četiri i šest godina, pa smo se nadali da će dočekati starost i uživali u svakom trenutku života.”

We are in complete shock and sadness with tears coming down our face to announce the passing of Winnipeg Willow this...

Posted by Prairie Wildlife Rehabilitation Centre on Friday, January 29, 2016

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: