Poslastice za pse: Recepti za keksiće sa bundevom

Počastite psa ukusnim i zanimljivim poslasticama od bundeve, koje ćete lako sami napraviti. Za vas smo izdvojili tri recepta za vašeg psa sa ovom dragocenom biljkom...

Izvor: zivotinje.rs

Petak, 09.10.2015.

15:47

Default images
Foto: Thinkstock

Keksići od bundeve
Za ovu poslasticu biće vam potrebna su tri sastojka: pola šoljice putera od kikirikija, šoljica konzervirane bundeve, integralno pirinčano brašno.

Ovu poslasticu je zapravo vrlo lako napraviti. U veliku posudu pomešajte puter od kikirikija i bundevu, a zatim dadajte po malo brašno malo sve dok smesa više ne bude lepljiva. Dobijenu smesu razvaljajte oklagijom a da ne bude pretanko. Kalupima različitih oblika, po želji, izrežite testo i stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Testo pecite osam do deset minuta, a nakon što se ohladi poslužite psa.

Poslastice od bundeve i cimeta
Za ove ksksiće biće vam potrebna bundeva, cimet, jaje i brašno.

U posudi pomešajte tri do četiri kašičice bundeve sa cimetom i jajetom a zatim dobro umutite. U smesu dodajte pola šoljice brašna, sve dok smesa ne postane čvrsta. Zatim, testo dobro razvucite oklagijom, tako da bude debljine oko 1,3 centimetara. Uz pomoć kalupa za kolače napravite više malih poslastica. U rerni zagrejanoj na 180 stepeni pecite ih 25 do 30 minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Kako bi poslastice bile hrskavije pstavite ih u isključenoj rerni još sat ili dva. Izvadite ih i ostavite da se ohlade.

Slani keksići od bundeve
Potrebni su vam sedeći sastojci: dva jajeta, pola šoljice konzervirane bundeve, dve kašike mleka, četvrtina kašike morske soli, dve ili jedna i po šoljica integralnog pirinčanog brašna i jedna kašika sušenog peršuna (po želji).

Umutite jaja i bundevu, dodajte mleko, so i sušeni peršun (ako želite). Brašno dodajte postepepeno, dok se ne formira suva i kruta masa. Zatim smesu izvadite, stavite na površinu koju ste prethodno prekrili brašnom, zarolajte još koji put po njoj i zatim je oblikujte po želji (uz pomoć kalupa). Pecite u rerni na 180 stepeni 20 minuta, a zatim ostavite da se dobro ohlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: