Ovca protiv šišanja: Kako je Šrek osvojila slobodu

Priča o ovci Šrek zaslužuje da se nađe u knjigama bajki.

Izvor: thedodo.com

Petak, 28.08.2015.

13:55

Default images

Foto: CameliaTWU / Flickr.com

Merino ovca po imenu Šrek bila je u stadu od 17.000 jedinki na farmi vune u Novom Zelandu. Međutim, ona se odmetnula i počela da živi životom samotnjaka u jednoj pećini punih šest godina.

Kada je konačno pronađena 2004. mnogi nisu verovali da je uopšte reč o ovci, jer je na njoj bilo dovoljno vune da se napravi čak 20 muških odela.

Šrek je postala zvezda u Novom Zelandu, čak je gostovala i u televzijskim emisijama, a njena vuna prodavana je na aukcijama. Tako dobijen novac potom je išao u dobrotvorne svrhe.

Šrek je uginula od bolesti u 17. godini 2011. a oplakivao ju je ceo Novi Zeland.

Imajući u vidu da većina ovaca živi svega šest godina, pre nego što završi u klanici, pravo je čudo što je poživela tako dugo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: