Lavica kućni ljubimac donela na svet pet lavića

Afrička lavica Kraljica je na privatnom imanju na periferiji pakistanskog grada Multana na svet donela petoro zdravih mladunaca što je retkost budući da legla imaju dva do tri lavića.

Izvor: B92

Petak, 27.03.2015.

14:05

Default images
Foto: Thinkstock

Vlasnik Malik Fazal Abas rekao je lokalnim medijima da četvorogodišnju Kraljicu ima od kada je imala dva meseca. Njen partner je mužjak koji takođe živi na Abasovom imanju. Lavovski par već ima dvoje devetomesečnih mladunaca.

Abas, uzgajivač pamuka i manga, kaže da ima dozvolu pakistanskog odeljenja za zaštitu prirodne sredine da kao kućne ljubimce drži lavove, što je njegov san od kada je bio dečak.

On nije jedini vlasnik egzotičnih životinja u Pakistanu. Tigar je simbol vladajuće stranke premijera Navaza Šarifa i neke njegove pristalice drže tigrove koje tokom predizborne kampanje izvode u javnost.

Abas kaže da čuvanje divljih životinja nije "jeftin hobi" jer lav i lavica svaki pojedu po 20 kilograma mesa dnevno, a devetomesečni mladunci jedu dnevno oko devet kilograma mesa.

Ponosni vlasnik lavova rekao je da njegova porodica u početku nije bila oduševljena kućnim ljubimcima, ali da su se posle navikli na njih, a mlade su čak i hranili na flašicu.

Abas tvrdi da poštuje sve bezbednosne mere kako lavovi ne bi nikoga povredili, a njegovi susedi često sa porodicama svraćaju da vide ove životinje.

Zvaničnik odeljeja za zaštitu prirodne okoline Gulam Muhamad rekao je da je držanje ovih životinja kao kućnih ljubimaca legalno sve gok ne ugroze nekoga.

Proveravamo da li vlasnici poštuju sva pravila bezbednosti kada ih posetimo, rekao je Muhamad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: