Neobičan pas neobičnog (bivšeg) predsednika Urugvaja

Pre tri nedelje, 1. marta, s predsedničke funkcije otišao je političar kog će svet pamtiti po netipičnom ponašanju za jednog državnika.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.03.2015.

08:45

Default images
Foto: YouTube Printscreen

Hose Muhika, bivši predsednik Urugvaja, donirao je 90 odsto svake svoje plate u humanitarne svrhe, vozi stari automobil, živi u skromnoj, trosobnoj, seoskoj kući jer je predsedničku palatu poklonio beskućnicima.

Osim toga, on je vlasnik vremešne keruše, čivave Manuele koja ima tri noge.

Za razliku od njegovih kolega, predsednika drugih država, koji imaju vrhunske šampione, retkih ili popularnih rasa, skuplje od automobila prosečnih službenika, Muhiku već skoro dve decenije čak i na posao prati usvojena tronoga kuja Manuela.

Ona ima 18 godina i živi sa Hoseom na njegovom seoskom imanju. Svi je znaju, ne samo u Urugvaju, već i u svetu. Tome doprinosi i njen aktivan nalog na Tviteru.
Manuela ima tri noge jer ju je u desetoj godini života udario traktor. Svetski mediji je opisuju kao najneobičnijeg predsedničkog psa na planeti. Nije krupna, otmena, a ni blistave dlake kao njeni drugari, psi drugih državnika.

S predsedničke funkcije Hose Muhika je morao da ode jer po tamošnjem Ustavu ne može biti izabran dva puta zaredom na istu funkciju. Danas ima 79 godina.

Izvor: Zivotinje.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: