San Francisko: Pas ili stan, pitanje je sad?

Poslednja finansijska kriza u SAD ugrozila je podstanare skromnih primanja u San Francisku, koji imaju kućne ljubimce, piše francuski list Figaro.

Izvor: Izvor: Tanjug

Nedelja, 01.03.2015.

10:25

Default images
Foto: Thinkstock

Tokom prošle godine svaki četvrti podstanar sa kućnim ljubicem u San Francisku morao je da se odrekne životinje kako bi lakše iznajmio stan, objavilo je lokalno udrženje za zaštitu životinja (SPCA) na sajtu CNN-a.

Ovo udruženje počelo je da ukazuje na taj problem posle mnogobrojnih pritužbi gradjana tog grada, koji su morali da se odreknu kućnog ljubimca kako bi povoljnije iznajmili stan, prenosi francuski dnevni list.

Prethodnih godina u San Francisku je zabeležen masovni dolazak radne snage, pre svega dobro plaćenih profila koji se zapošljavaju u sektoru novih tehnologija, ugrožavajući tako podstanare sa niskim i srednjim primanjima, jer su stanarine vrtoglavo porasle upravo zbog "pridošlica".

Nedostatak stanova za izdavanje u ovom američkom gradu, sa preko 7,4 miliona stanovnika, gde je gradnja zamrla tokom godina krize, doveo je do velike konkurencije prilikom odabira podstanara.

Naime, stanodavci su postali veoma zahtevni.

Vlasnik agencije za nekretnine "Ankor Rijaliti" u San Francusku, Mark Kampana, objašnjava da preko 1000 stanodavaca ne želi podstanare sa kućnim ljubimcima.

S druge strane, stanovi za izdavanje u kojima se dozvoljava držanje kućnih ljubimaca u San Francisku su skuplji za 12 odsto, dok su u ostalom delu zemlje oni u proseku skuplji za 3,5 odsto, pokazala je studija konsultantske kuće Hot Pads.

U Njujorku je situaciju potpuno drugačija, budući da su stanovi za izdavanje gde je dozvoljeno držanje kućnih ljubimaca tri puta zastupljeniji od onih gde su ljubimci zabranjeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: