Patuljasti psi Zorkina opsesija

“Imam 60 godina i nemam drugih obaveza osim brige o psima, a oni su kao deca. Stalno ih moram nadgledati, da se ne pokolju.”

Izvor: Izvor: Vijesti.me

Ponedeljak, 16.02.2015.

08:51

Default images
Ilustracija

Šezdesetogodišnja Zorka Dobrović živi u Berislavcima u okolini Podgortice sa dvadesetak pasa, koji su joj poslednjih pet godina zamenili porodicu.

“Oba sina su mi se oženila i imaju svoje kuće, a ja sam ostala da živim sa malo većom porodicom”, našalila se Dobrovićeva.

Tvrdi da je sve počelo kada joj je prijateljica iz Češke poklonila mužjaka kratkodlake čivave, koju je nazvala Fićo i da se tog trenutka zaljubila u patuljaste pse.

Fićo je najstariji u grupi od petnaestak čivava i pekinezera i petoro mladunaca. Dobrovićeva je kazala da svako kuče ima ime i da ih je davala spontano, dok jedno nosi i ime voditeljke Lee Kiš.

“Dok sam se mazila sa jednom pekinezerkom, sam gledala njenu emisiju i odmah sam rekla psiću: 'Ti ćeš biti Lea, jer si plava kao ona', i od tada se tako zove', prisetila se Dobrovićeva.

Reporteri “Vijesti” zatekli su je kako psima raspoređuje kuvanu hranu - hleb, meso, testeninu... Istakla je da se često desi da ne doručkuje do dva po podne, dok je pse već dva puta nahranila.

“Imam 60 godina i nemam drugih obaveza osim brigu o psima, a oni su kao deca. Stalno ih moram nadgledati, da se ne pokolju ili povrede, a imam pun zamrzivač hrane, koju im spremam i kuvam, jer ne mogu da napreduju od granulica”, pojasnila je Dobrovićeva.

Tvrdi da se kučići najviše obraduju keksu, a reporteri “Vijesti” videli su kako su se istog trenutka okupili oko nje kada je u dvorištu povikala “Keks!Keks!” Reporteri “Vijesti” videli su u dnevnoj sobi televizor na kojem nadgleda kako se ponašaju psi dok trčkaraju po dvorištu.

Odrasli psi spavaju u posebnoj prostoriji koja se greje električnom sijalicom, dok su mladunci odvojeni.

“Izdajem jedan lokal u Podgorici, ali opet sve što zaradim dajem njima”, kazala je Dobrovićeva.

Foto: golbenge (골뱅이) / Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: