Mačke ugrožene zbog dugovanja Rusa

U Rusiji mačke, posebno one skupih rasa, postaju taoci svojih prezaduženih vlasnika.

Izvor: Izvor: Tanjug

Petak, 02.01.2015.

11:52

Default images
Beta/AP

U Novosibirsku su nedavno sudski izvršitelji primenili drastičnu meru zaplenivši na licu mesta rasnu kratkodlaku britansku mačku i njena tri mačeta jer u studentskom stanu nisu našli nikakvu drugu vrednu stvar koja bi mogla da podmiri neisplaćen dug od 198 evra, piše francuski list Figaro.

"Pošto je reč o rasnoj mački izuzetne vrednosti, predstavnici zakona su odlučili da je zaplene radi podmirivanja duga njenog vlasnika", navodi ruska agencija Interfaks.

U Sibiru je zabeležen još jedan takav slučaj a reč je o zapleni imovine poslovne žene koja nije izmirila dug penzionom fondu. Izvršetilji su na kraju ipak vratili mačku vlasnici pod uslovom da isplati dug.

U Rusiji su mačke veoma cenjeni kućni ljubimci, a nekada i stvar prestiža.

Prema ruskoj tradiciji, mačka je sinonim budućeg srećnog života u novom stanu, pa je poželjno da mačka prva kroči u stan, a ukoliko mačka ode od svog vlasnika to je loš predznak.

Zbog toga su se ruski sudski izvršetilji dosetili da počnu da primenjuju drastični metod.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: