Ovo su najskuplji ljubimci na svetu

Neki vlasnici, zbog ugleda, luksuza ili prestiža, spremni su da za ljubimce izdvoje čitavo malo bogatvo. Iako smatramo da je od suštinskog značaja udomiti ljubimca iz azila ili napuštenu životinju, a ne kupovati, istražili smo koliko su pojedinci spremni da izdvoje novca kako bi “posedovali” najskuplje ljubimce…

Izvor: zivotinje.rs

Sreda, 19.11.2014.

09:01

Default images

Foto: Shaun Dunphy/Flickr.com

Pomeranac

Gospodin Neverovatni (Mr. Amazing) je najmanji pomeranac na svetu, ali i najskuplji. Paris Hilton, glumica i naslednica laca hotela Hilton, izdvojila je "samo" 13 hiljada dolara da bi postala vlasnica najmanjeg pomeranca na svetu. Ovaj pas je težak svega 340 grama, a visok nešto više od 6 centimetara.

Bengalska mačka

Ova rasa je zapravo hibrid kućne mačke i azijske leopard mačke, i inače je vrlo skupa. Uzgajaju se već više od 100 godina, ali tek 60-ih postale su vrlo popularne kao kućni ljubimci. Jedna bengalska mačka je 1998. godine u Londonu kupljena za nešto više od 41 hiljade dolara.

@Prince_Hilton_The_Pom loving his first time in France. 🐶😍🇫🇷

A photo posted by Paris Hilton (@parishilton) on

Tibetanski mastif

Tibetanski mastif važi za najskuplju rasu pasa na svetu, a najskuplji primerak ove rase prodat je na sajmu kućnih ljubimaca za skoro dva miliona dolara. U Kini se veruje da vlasnicima donose sreću i zdravlje pa su tako postali statusni simbol bogatih Kineza.

“Zeleni majmun”

Radi se zapravo o konju koji se zove Zeleni majmun (The Green Monkey), a još kao ždrebe prodat je za čak 16 miliona dolara. On je potomak dva konja, koji su osvojili prestižni Kentucky Derby, ali on do sada nikada nije osvojio to takmičenje.
Foto: Wikipedia Commons
Zlatni retriver

Jedan zlatni retriver sa Floride procenjuje se da vredi 155 hiljada dolara. Naime jedini razlog zašto ovaj pas toliko vredi jeste što je on klon. Prvi ljubimac iste porodice uginuo je 2008. godine od raka, pa su vlasnici odlučili da ga kloniraju.

Krava

Gospođica Misi je najskuplja krava ikada, a njena vrednost procenjena je na neverojatnih 1,2 miliona dolara. Misi je 2009. godine ona osvojila prvo mesto na jednom od najpoznatijih svetskih životinjskih takmičenja, a njena vlasnica platila je ovaj iznos, kako bi krava ostala u njenom vlasništvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: