Francuska u strahu od ... jedne velike mačke

Krupna životinja koja od četvrtka luta u široj okolini Pariza, nije ni tigar, ni ris, već ogroman - mačor, prenose danas francuski mediji.

Izvor: Izvor: Beta

Subota, 15.11.2014.

13:30

Default images

"To je ogroman i bezopasan mačor, ali su otisci njegovih šapa u blatu zbunili ljude koji su pomislili da je u pitanju divlja zver", prenose mediji pozivajući se na prefekturu Montevrena, grada 40 kilometara istočno od Pariza.

Lov na "tigra" je sinoć obustavljen. U operaciji potrage učestovalo je 200 policijaca i vatrogasa, uz podršku helikoptera i s termičkim kamerama.
Beta/AP
Vlasti Montevrena, u okolini Pariza, i još dva obližnja grada, pozvale su građane da ostanu u kućama, a vozačima je preporučeno da preduzmu mere "najvećeg opreza" na autoputu koji Pariz povezuje sa istočnom Francuskom.

Stručnjaci su prethodno objasnili da je na osnovu tragova utvrđeno da je životinja za kojom se traga i za koju se prvobitno smatralo da je odbegli tigar, verovatno mnogo manje opasna.

Francuzi su veliki ljubitelji kućnih ljubimaca koji su u većini slučajeva razmaženi izuzetnom negom i pregojeni obilnom hranom svojih vlasnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: