Pas Šiba pronašao izgubljenu monahinju

Brzom intervencijom spasilaca Gorske službe spasavanja Srbije (GSSS) jutros je pronađena nestala monahinja iz manastira Pustinja kod Valjeva, saopštila je GSSS.

Izvor: B92

Subota, 11.10.2014.

17:16

Default images

Monahinju koja je nestala u petak, pronašao je spasilački pas Šiba u u jami nedaleko od manastira, na dubini od oko 12 metara.

U saopštenju se navodi da je žena ugruvana, ali da nije bila životno ugrožena.

S obzirom na to da je teren nepristupačan, akcija spasavanja je izvedena u vertikalnim uslovima uz upotrebu opreme za tehničko spasavanje.

Gorska služba spasavanja u petak je oko 22 sata dobila poziv za pretragu terena, s obzirom na to da je u jutarnjim satima monahinja izašla iz manastira i nije se vratila tokom čitavog dana.

U jutrošnjoj akciji spasavanja spasilačkoj ekipi Gorske službe Srbije priključili su se i pripadnici Kluba za borilačke i ekstremne sportove „Soko" iz Požege i meštani.

GSSS ukazuje na važanost blagovremene informacije o nestalim licima, jer je to jedini način da pretrage budu dovoljno brze i efikasne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: