Pas sa najdužim repom na svetu

Irski vučji hrt Finegan čiji rep je dug 72.29 centimetra nedavno je upisan je u Ginisovu knjigu rekorda kao „pas sa najdužim repom na svetu“.

Izvor: Izvor: Njuska.com

Utorak, 23.09.2014.

09:31

Default images

Finegan irski vučiji hrt iako spada u jedno od najvećih rasa pasa nije impozantnih dimenzija. Njegov vlasnik Rajli Smit iz Kalgarija kaže da je ovaj pas bio među najsitnijima u leglu, međutim od najranijih dana dužina njegovog repa je uvek privačila pažnju.

Kao štene uvek je vukao rep po zemlji a svaki trenutak radosti i mahanje repom završavalo s lomom neke vaze, lampe ili bar čaše.

Kada je Finegan imao 10 meseci njgov rep je bio dug već 66 centimetara. Iako je već tada postao konkurent velikoj dogi Bentliju koji je do pre nekoliko dana bio ponosni nosilac ove titule, njegov vlasnik je sačekao da njegov ljubimac dovoljno odraste i tek tada kontaktirao ljude iz Ginisa.

Ovaj pas iz Kanade čiji je rep dug 72.29 centimetara pre nekoliko dana zvanično je uprisan u Ginisovu knjugu rekorda za 2015. godinu kao psom sa najdužim repom na svetu.

Izvor: Njuska.com
Foto: Wiiilmaa / Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: