Mačka imala tajni život i dve porodice

Jedan sijamski mačak u Velingtonu, na Novom Zelandu, izazvao je spor između dve porodice koje obe tvrde da je ljubimac njihov.

Izvor: Blic.rs

Petak, 05.09.2014.

17:34

Default images

Foto: Feliciano Guimarães/Flickr.com

Mačak, kojeg porodica Aleksander zove Ming, a Smitovi Klio, skoro 10 godina je živeo dvostruki život, šetajući od jedne do druge kuće, piše portal “Staf”.

Sve je počelo kad je Alis Aleksander 2000. kupila sijamskog mačka i nazvala ga Ming, zbog njegove navike da se mota okolo (engl. mingle). Mačak je svoje ime opravdao tako što je jednom zaspao u nečijem kamionu i završio na drugom kraju grada pre nego što su ga pronašli.

-Svi znaju Ming i često me zovu da mi kažu da je došao u njihovu kuću – kaže Alis.

Kad su se Aleksanderovi preselili u Statmor 2005, Ming je znalo da odluta, a često se vraćao kući sit, bez ogrlice na kojoj je bilo njegovoime i broj telefona Aleksanderovih.

Mačak je lutao sve češće, a 2010. je nestao. Aleksanderovi su izlepili plakate sa slikom mačka po komšiluku, ali niko ga nije video, da bi se u maju ove godine Ming iznenada pojavio, četiri godine nakon nestanka.

Alis je mački ugradila mikročip i stavila novu ogrlicu, ali je Ming opet nestao. Mesec dana kasnije, on se vratio sa obrijanom nogom i bilo je vidno da je bio kod veterinara.

-Znala sam da ga je neko zbrinuo, pa sam postavila još plakata sa njegovom slikom i nedelju dana kasnije pozvala me jedna žena i rekla mi da Ming živi sa njima – navela je Alis.

Ispalo je da je Ming živeo dvostruki život kao Klio, u kući porodice Smit, koja je bila u komšiluku Aleksanderovih. Smitovi su se prvo preselili u Karori, a kad su otišli za Okland uzeli su mačka sa sobom, koji je u tom petogodišnjem periodu bio Klio. Početkom godine vratili su se u svoju kuću u Velingtonu.

Glenda Smit je rekla da nije imala pojma da njen mačak vodi “dvostruki život” dok nije videla plakate. Klio je bio mačak njenog supruga pre nego što su se venčali. Mačak je toliko vremena proveo sa njima u kući da je Glendin suprug pretpostavio da je lutalica i prihvatio ga.

-Klio je deo porodice, sa nama je devet godina, ne možemo ga samo tako oterati. I nama je stalo do njega, on nas voli i uvek nam se vraća – kaže Glenda.

Sudbina Minga, odnosno Klia, još nije odlučena, ali i Alis i Glenda kažu da samo žele da mačak bude srećan.

-Teško je… Mnogo ga volimo i želimo da bude srećan, ali plašimo se da će Smitovi da odsele. Ming sada ima 15 godina i zaslužio je penziju. Ne bi trebalo da se ponovo bori za teritoriju – kaže Alis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: