Mitovi o životinjama iz azila

Pronalaženje ljubimca slično je pronalaženju najboljeg prijatelja. Kada se ugledate, znate da ste pronašli osobu sa kojom želite provesti mnogo vremena.

Izvor: B92

Nedelja, 17.08.2014.

09:00

Default images

Međutim, put do pronalaženja savršenog ljubimca za vas može biti izazovan. Mnogi znaju za skloništa za životinje, ali se ipak odlučuju za životinje iz uzgoja zbog nekoliko (često pogrešnih) verovanja:

1. Ne zna se prošlost ljubimca

Brojna skloništa imaju mnogo informacija o životinjama o kojima se brinu, poput uzrasta, karaktera, života u prošlosti i rase. Pokušajte se što više raspitati o životinji, pitajte da li je već bila udomljavana i kakvog je temperamenta?

2. Sve životinje u skloništima su stare

Mnoge životinje koje se nalaze u skloništima jesu starije, ali onde možete pronaći i štence i mačiće. Ovde vam ipak skrećemo pažnju na niz prednosti udomljavanja starijeg psa koji je već izdresiran, zna naredbe i kućni red te je mirnijeg karaktera.

3. Životinje su u skloništima s razlogom

Životinje su u skloništima zbog niza razloga, a najčešći je - čovek. Neke su bile zlostavljane ili zanemarivane, dok su druge ljudima jednostavno postale - višak. To ne znači da ne znaju da pruže ljubav i da ne mogu da postanu odlično društvo onome ko im pruži dom.

Izvor: Index.hr
Foto: daveparker / Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: