Prve trojke pande rođene u zatočeništvu

Kineski zoološki vrt u Guangdžou, na jugu Kine, predstavio je danas trojke džinovske pande, jedine rođene u zatočeništvu koje su uspele da prežive.

Izvor: B92

Utorak, 12.08.2014.

11:08

Default images

Mladunci rođeni 29. jula, jedno vreme su proveli u inkubaturu, a zatim vraćeni majci Đusijao. Trojke su "novo svetsko čudo" budući da je smrtnost kod mladunčadi pande velika, navode predstavnici zoo parka.

Pol mladunaca nije saopšten. Neki stručanjaci za ovu ugroženu vrstu tvrde da je, dok mladunci ne napune šest meseci, rano da se kaže da su van opasnosti.

Džinovska panda je ugrožena vrsta životinja. Procenjeno je da je u diviljni preostalo samo 2.000 pandi, a da skoro 200 živi u zatočeništvu u Kini.
Tanjug / AP
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: