Vatikanova okasnela prvoaprilska šala

Vatikanski zvaničnici oglasili su se danas povodom vesti koju je prenela agencija AFP, a objavio katolički nedeljnik "Kredere", da je Sveta Stolica nabavila jestreba da čuva papine golubice, navodeći da je priča samo "okasnela prvoaprilska šala".

Izvor: Tanjug

Sreda, 09.04.2014.

20:40

Default images

U svom najnovijem broju, katolički list piše da je odluka o angažovanju jastreba doneta nakon što su nedavno vrana i galeb rastrgli dve papine ptice mira pred očima zgroženih vernika okupljenih na trgu svetog Petra.

Novi čuvar jata golubova rimokatoličkog poglavara, ženka Harisovog jastreba po imenu Silvija, specijalno je treniran za ovaj zadatak na severu Italije, a o njemu će brinuti pripadnici švajcarske garde, piše katolički nedeljnik "Kredere".

U Vatikanu se sada nadaju da će Silvija, čiji je raspon krila 120 centimetara, držati predatore na bezbednom odstojanju.
Foto: Beta/AP
Golubice se u Vatikanu tradicionalno puštaju nekoliko puta godišnje u znak mira u svetu. Kada je, međutim, 26. januara ove godine, dvoje dece pustilo bele ptice sa prozora iznad trga svetog Petra, na njih su se odmah obrušile grabljivice.

Jastrebovi i sokolovi se često koriste u odbrani protiv raznih štetočina.

Njihova pomoć je posebno dobrodošla oko aerodroma i fudbalskih stadiona, a nedavno su raspoređeni i u Koloseumu kako bi se drevni spomenik zaštitio od golubova i njihovog izmeta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: