Šta je vaš ljubimac u horoskopu?

Sunce u horoskopu vašeg kućnog ljubimca može igrati važnu ulogu u njegovom životu. Da li ste se zapitali zašto se vaš ljubimac ponaša drugačije? Da li se radi o psu, mački, papagaju, konju, sunce u mnogome određuje karakter i ponašanje životinje.

Izvor: Trojka.rs

Ponedeljak, 04.03.2013.

10:55

Default images

Uzgajanje vašeg ljubimca će biti u mnogome olakšano ako u samom startu uvidite njegov karakter. Tako da ako ste osoba koja je upravo dobila ljubimca ovo je tekst iz koga možete saznati šta od svog ljubimca možete očekivati, tako da razumevanje bude obostrano, piše Trojka.rs.

Ovan

Mačke i psi rođeni u znaku ovna su najblaže rečeno Terminatori! Učiniće sve da odmah utvrde svoju teritoriju jasno dajući do znanja komšijskim uljezima ko je gazda. Neverovatno su zahtevni i pažnja im je neophodna. Ukoliko im se ne posvetite dovoljno dolazi do izliva besa koje može biti u vidu tvrdoglavosti, neposlušnosti a možda dođe do ponekog ujeda. Ako ih dovoljno mazite uzvratiće vam svu ljubav ovog sveta. Ne ugrožavajte njihov prostor jer će ga braniti svim raspoloživim sredstvima.

Bik

Ukoliko je vaš ljubimac “lenja buba”, ako vam se čini da po ceo dan samo leži i razmišlja o ručku, to je zato što je rođen u sazvežđu bika. Voleće opušten život i gledajući način na koji žive doćićete u situaciju da pomislite kako bi ste želeli da budete kućni ljubimac. Skloni su gojaznosti upravo zbog ovog “aktivnog” načina života. Iako možda deluju tromo i nesopsobno ne predaju se tako lako kada dođe do borbe naročito ako se radi o njihovom omiljenom mestu za spavanje ili omiljenoj hrani.

Blizanac

Ovakvi ljubimci se mogu najčešće videti u nekom filmu ili cirkusu. Odlikuju neverovatnom energijom i voljni su da privuku pažnju svih posmatrača. Lako ih je dresirati pa najčešće pobeđuju na takmičenjima. Inteligentni su ali i jako osetljivi. „Radoznalost je ubila mačku“ ovo je pravi izraz za ljubimce rođene u ovom periodu jer ih njihova znatiželja dovodi do ovakvih situacija. Spremni su da izvode šale sa drugim životinjama jer poseduju smisao za humor.

Rak

Ovi ljubimci su veoma zahtevni. Preosetljivi su i sa njima se morate ophoditi kao sa malim detetom. Ako ih izgrdite nadure se i počnu da plaču. Pod velikim su uticajem meseca tako da su „noćne ptice“ ukoliko nije reč o ptici. Takođe raspoloženje im se menja skladno sa mesečevim menama. Ovo su ljubimci koji izbegavaju nevolje i beže od borbe. Verni su i trude se da što više vremena provedu sa svojim vlasnicima. Ako ste razdvojeni tugovaće što ih može zdravstveno ugroziti.

Lav

Ljubimci rođeni u znaku lava se ponašaju nadmeno i graciozno baš kao i njihov afrički rođak. Druželjubivi su i vole igru ali samo do te mere do koje mogu da zadrže svoj ponos. Ako je slučaj da u kući imate više ljubimaca, zahtevaće vašu neprestanu pažnju a sve iz razloga neverovatne ljubomore koju poseduju. Lojalni su i imaju veoma dobro pamćenje. Ako ih tučete neće vam nikada zaboraviti jer narušavate njihov ego. Vole decu i životinje manje od sebe.

Devica

Ovaj ljubimac je prava čistunica. Nikada neće pretrčati preko bare ili ugaziti u neko blato. Vodi računa o čistoći i svom izgledu. Svaka dlaka ili pero moraju da budu na svom mestu. Većinu dana provode igrajući se omiljenom loptom ili predmetom pa samim tim ne traže previše pažnje. Problem se može javiti prilikom hranjenja jer ako je hranu shvate kao igru biće je svuda po kući. Ako im ne ograničite unos hrane lako se prejedu jer su njihove misli na nekom drugom mestu.
RowdyKittens/Flickr.com
Vaga

Ovi ljubimci su pravi psiholozi. Gledaju vas direktno u oči i dugo posmatraju očekujući da vide bilo kakvu slabost i promenu na vašem licu. U stanju su da naprave one filmske poglede tužnih očiju koje bi otopile i ledeno srce. Kada jednom pronadju put do vašeg srca (slabosti) koristiće ga nebrojeno puta. Dobri su zabavljači i lepo se slažu sa ljubimcima iz komšiluka. Nekada mogu biti i jako nervozni sto ih u nepoznatom okruženju može dovesti do bespotrebne borbe.

Škorpija

Ovi ljubimci su vrlo lojalni i društveni. Vezuju se za svog vlasnika i brane ga. Vole zabavu i igru i sa njima vam nikad neće biti dosadno. Pronaćiće način da vas nasmeju u svakom trenutku bilo da je to neki šašavi pogled ili trapavo ponašanje. Sposobni su da osete opasnost ali i da vam čitaju misli. Ako se radi o psu ili mački jako retko ćete ih zateći u kući jer vole da budu na vazduhu. Mistični su za druge ljubimce tako da za njih mogu biti donekle zastrašujući. Nisu probirljivi i vole sve vrste hrane.

Strelac

Ovi ljubimci u mladosti vole slobodu i igru. Druželjubivi su prema ostalim ljubimcima i kod njih se najmanje prepoznaje ljubomora. Sa godinama postaju smireniji i ćudljiviji. Trapavi su i nesmotreni tako da im se često dešava da se o nešto sapletu ili padnu. Zbog te svoje plahovite prirode često mogu doživeti nezgodu tako da je o njima na ulici ali i kod kuće neophodno brinuti sa mnogo više pažnje. Ovi ljubimci su najblaže rečeno kukavice i nikad se neće ozbiljno sukobiti.

Jarac

Najčešće je slučaj da ovi ljubimci obožavaju da se igraju sa decom. Sa odrasilima to neće biti slučaj. Povučeni su ali ne vole samoću. Ne razvlače papuče i ne prave krš. Vole da im je kuća čista i imaju svoje mesto na kome uživaju. Ne dirajte im to mesto jer će vas zamrzeti. Spavanje bezgranično vole i to im ne treba uskraćivati. Neumereni su u hrani pa im treba ograničavati obroke. Inteligentni su i najčešće iznenadjuju svog vlasnika nekom radnjom za koju su potrebni meseci dresure.

Vodolija

Ovi ljubimci su veoma zanimljive životinje. Čudnog su i promenljivog temperamenta tako da ih je vrlo teško dresirati. Vole kupanje i vodu, naročito ako je ljubimac zlatna ribica. Znatiželjni su tako da će ih sve interesovati. Šta je u kutiji, frižideru, torbi, dzepu od njih jednostavno nije moguće ništa sakriti. Vole duge šetnje i boravak u prirodi. Svojeglavi su pa se teško odlučuju da poslušaju odredjenu komandu. Zbog svoje osobenosti dešava se da beže od kuće.

Riba

Ovi ljubimci brzo prihvataju svoje okruženje. Imaju dobro pamćenje i iz tog razloga ne voli promene u kući. Ako primete da neka stvar nije gde bi trebala da bude u njima se javlja revolt i tih dana najčešće ih možete naći u nekom ćošku kako bojkotuju. Vezuju se za vlasnika i ostaju mu privrženi celoga života. Veoma su aktivni i puni energije pa se najbolje osećaju u društvu nekog drugog kućnog ljubimca po mogućstvu iste vrste. Vole da gledaju tv.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: