Par vukova iz Srbije odgajan na imanju 11 godina udomljen u Grčkoj

Vukovi Freja i Raul, brat i sestra koji su odgajeni zatočeni na jednom imanju u Srbiji, "usvojeni" su u Grčkoj, gde ih je prihvatila organizacija za spasavanja divljih životinja "Arkturos", objavljeno je na sajtu atinskog lista "Katimerini".

Izvor: Beta

Utorak, 14.11.2017.

18:50

Par vukova iz Srbije odgajan na imanju 11 godina udomljen u Grčkoj
Foto: Thinkstock/Ilustracija

Taj par vukova je nađen u divljini 2006, kao štenad, a pretpostavlja se da ih je čopor zbog nečega napustio.

Čovek koji ih je našao ilegalno ih je držao do maja ove godine, kada je odlučio da to prijavi vlastima u Srbiji, jer više nije mogao da ih čuva.

U Srbiji je od 2010. godine na snazi zakon koji zabranjuje držanje divljih životinja, dodao je atinski list.

Tako su Raul i Freja odmah zaplenjeni i privremeno su boravili u Beogradskom zoološkom vrtu.

Potom su, na zahtev srpskih vlasti, preneti u utočište "Arkturosa" za vukove u selu Agrapidijes kod Florine, na severu Grčke, gde će živeti. Mogu da lutaju ograđenom hrastovom šumom, koja je prirodno stanište vuka, a zbog svog dugogodišnjeg zatočeništva ne mogu da žive slobodno u prirodi.

U tom utočištu je osam vukova i svi su nekada bili zatočeni. Posetioci mogu da dođu tokom cele godine, dok vukove mogu da vide samo vikendom od 10 do 16.30 časova, piše "Katimerini".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: