Stručnjaci: "Najslađa mesta sveta" zapravo su izvor patnje

Kafei sa životinjama sve su popularniji među turistima, naročito u Aziji. Ipak, stručnjaci savetuju da bi, ukoliko vam je stalo do dobrobiti životinja, najbolje bilo da se držite što dalje od ovih mesta.

Izvor: news.com.au

Petak, 03.11.2017.

18:47

Stručnjaci:
Foto: Thinkstock / ilustracija

Prošle nedelje vlasti Tajlanda su, u saradnji sa lokalnom organizacijom za zaštitu životinja, pokrenule istragu podstaknutu optužbama za zlostavljanje životinja u kafeu "Kitties & Bears" u Bangkoku. Reč je o ugostiteljskom objektu u kojem su mačke i psi pravili društvo posetiocima.

Policija je izvršila uviđaj nakon dojave da je u Singapuru, u kafeu istog vlasnika, uginulo sedam mačaka zbog loših životnih uslova.

Uzorci pljuvačke koje su veterinari sakupili pokazali su da su životinje u Bangkoku takođe bile zanemarivane, a ovakvi slučajevi, nažalost, nisu izuzetak.

U Japanu je prošle godine tako zbog zanemarivanja zatvoren jedan kafe s mačkama: u prostoru veličine 30 kvadrata pronađene su 62 mačke, pretežno lošeg zdravlja.

Osim toga, stručnjaci upozoravaju da okruženja takvog tipa - zatvoren mali prostor s mnogo ljudi - uzrokuju veliki stres kod mačaka.

Isto važi i za divlje životinje poput sova i ježeva, koje su u suštini noćne životinje i koje, iako ne pokazuju otvoreno znake neprijatnosti, zapravo trpe veliki stres.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: