Neobično prijateljstvo: Pas celu noć proveo uz jagnje da ne bi uginulo

Pastirski pas u turskoj provinciji Erzindžan, primetivši jagnje koje je tek došlo na svet, pa ostalo na pašnjaku nakon što ga je stado napustilo, ostao je uz mladunče tokom noći sve do povratka pastira narednog jutra.

Izvor: Radiosarajevo.ba

Sreda, 25.10.2017.

14:35

Neobično prijateljstvo: Pas celu noć proveo uz jagnje da ne bi uginulo
Foto: Thinkstock

Pastirski pas Kangal ostao je uz jagnje koje u prvi mah nije primetio vlasnik stada Kelal Gul, pa je mladunče ostalo nezaštićeno na pašnjaku. Pas je uz jagnje ostao do ranog jutra, a s prvim zracima sunca lavežom je uzbunio vlasnika stada Gula.

Gul je u izjavi za agenciju Anadolija (Anadolu Agency AA) rekao da je nakon što je čuo lavež svog pastirskog psa ostao zatečen prizorom koji je zatekao po dolasku na pašnjak.

"Pred samo veče sam izveo ovce na ispašu. Išao sam ispred stada, a budući da sam bio sam, začelje stada sam prepustio psu Kangalu. Kasnije sam primetio da pas nije došao sa stadom, ali sam pomislio da je nanjušio vukove i otišao u potragu za njima. Dok sam ujutru pio čaj čuo sam lavež psa i trčeći se zaputio u pravcu odakle je dopirao. Kada sam stigao, video sam da pored psa leži i jagnje. Pas je celu noć probdio uz jagnje kako ne bi uginulo", rekao je Gul.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: