Pronađena odbegla džinovska kornjača u Japanu

Džinovska kornjača koja je pobegla iz jednog zoološkog vrta u Japanu pronađena je dve nedelje kasnije 140 metara od tog vrta.

Izvor: Beta

Sreda, 16.08.2017.

16:35

Pronađena odbegla džinovska kornjača u Japanu
Foto: Thinkstock

Abu, odbegla ženka kornjače stara oko 35 godina, pobegla je iz zoološkog vrta Šibukava u zapadnoj prefekturi Okajama početkom avgusta.

Zoološki vrt je nakon njenog bekstva ponudio nagradu od 500.000 jena (oko 4.500 dolara) za njen bezbedan povratak.

To je drugo bekstvo u dve nedelje za kornjaču koja se u jutarnjim satima slobodno kreće vrtom.

Kornjača je teška 55 kilograma i duga oko jednog metra.

"Laknulo nam je kada se bezbedno vratila pošto je omiljena među decom", rekao je jedan od radnika zoološkog vrta Jošimi Jamane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: