Prvi kongres o zaštiti životinja u Srbiji

Prvi kongres o zaštiti životinja u Srbiji će se održati 16.09.2017. sa početkom u 9h u hotelu Radison blu (Bulevar vojvode Mišića, 15, Beograd), a u organizaciji udruženja Animal Rescue Serbia (ARS).

Izvor: B92

Četvrtak, 13.07.2017.

10:50

Prvi kongres o zaštiti životinja u Srbiji

Sam kongres, jedinstven na ovim prostorima, odvija se pod sloganom "Da složimo kockice!", sa idejom da se povežu i ujedine snage svih institucija. organizacija i pojedinaca koji su okrenuti poboljšanju uslova života životinja u Srbiji. S obzirom na to da svi mi imamo nešto zajedničko, a to su životinje, cilj je tog dana zaboraviti na sve eventualne međusobne nesuglasice i da zajedničkim snagama radimo u najboljem interesu životinja.

Izlagaće se radovi na neku od sledećih tema:

-Zaštita životinja:

1.Spasavanje životinja (U mirnodopskim i vanrednim situacijama)

2.Zaštita biodiverziteta

3.Pokreti za liberalizaciju životinja

4.Pokreti za prava životinja

5.Dobrobit životinja

-Izgradnja i jačanje kapaciteta u delatnosti spasavanja životinja

1.Uloga medija u formiranju javnog mnjenja

2.Edukacija stanovništva i organizacija koje se bave životinjama

3.Saradnja među organizacijama

4.Institucionalni kapaciteti

5. Zakonodavstvo o dobrobiti životinja

6.Pravna pomoć za životinje

-Sterilizacija i kastracija životinja

-Odgovorno vlasništvo

Kako učestvovati?

Radovi se šalju najkasnije do 01.08.2017. na mejl animalrescuesrb@gmail.com, subject Prijava rada za kongres. Obavezno u prijavi naglasiti koliko je planirano trajanje izlaganja. Prijave za prisustvovanje kongresu se šalju do 01.09.2017. na mejl animalrescuesrb@gmail.com, subject Prijava za kongres. Broj mesta je ograničen.

Odluka o izabranim radovima biće doneta do 15.08.2017.

Detaljan plan biće objavljen 17.08.2017.

Za prvi kongres kotizacija će biti simboličnih 1.000 dinara (prezenteri radova ne plaćaju kotizaciju).

Pozvane su sve relevantne institucije, registrovana udruženja i organizacije. Cilj kongresa je povezivanje organizacija i institucija koje se bave ovim temama; podizanje svesti o svim navedenim temama; edukacija; informisanje; razvoj strategije o pravcima delovanja i saradnje. Nakon predstavljanja odabranih radova, biće organizovane diskusije na navedene teme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: