Novi HIT u svetu: Zdravstveno osiguranje za ljubimce

Džesika Parsons, medicinska sestra iz Indijanapolisa razmišljala je da zdravstveno osigura svog ljubimca. Bila je prijatno iznenađena kada se poslodavac ponudio da plaća 40 dolara mesečno u zdravstveno osiguranje za njenog ljubimca.

Izvor: B92

Sreda, 07.06.2017.

10:36

Novi HIT u svetu: Zdravstveno osiguranje za ljubimce
foto: thinkstock

Veliki trend u veterini – poslodavci nude zdravstveno osiguranje ne samo za vašu porodicu već i za vašeg ljubimca jer je i on član porodice! Više od pet hiljada kompanija poput Majkrosofta, Jahua, Kseroska i HP-a sada nude ovakve vrste osiguranja u kojima navode da pokrivaju sve vrste troškova za zdravstvene probleme vašeg ljubimca.

U Americi se godišnje potroši čak 70 milijardi dolara na ljubimce, a kako se veterinarska medicina razvija tako skaču i cene usluge koje su često nepristupačne zaposlenima.

“Ljubimci imaju posebno mesto u našim životima. Oni su članovi porodice i ne želimo da štedimo kada je njihovo zdravlje u pitanju“, kaže dr Trejsi Džensen veterinarka iz Velingtona.

Samo dva odsto vlasnika u SAD je osiguralo svoje ljubimce – tačnije 90 miliona pasa i više od 94 miliona mačaka imaju zdravstveno osiguranje, navode statistike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: