Krokodil ljubimac mirno posmatrao gašenje požara

Vatrogasce koji su danas gasili požar u kući u australijskom gradu Darvinu sve vreme je posmatrao kućni ljubimac - četiri metra dugačak krokodil.

Izvor: Beta

Četvrtak, 27.04.2017.

11:46

Krokodil ljubimac mirno posmatrao gašenje požara
Foto: Thinkstock

Vatrogasac Bil Glison rekao je da je dvospratna kuća u predgrađu potpuno uništena, ali da nije ugrozila velikog gmizavca koji je boravio u kavezu u dvorištu.

"Bio je dobro obezbeđen i delovalo je da mu prija da me gleda dok sam obezbeđivao područje", rekao je Glison i dodao da krokodil nije uticao na obavljanje posla.

Glison je rekao da je kuća bila prazna kada su vatrogasci stigli.

Vlasti su saopštile da je požar najverovatnije izazvala uključena pegla.

Još nije odlučeno da li će krokodil biti preseljen.

Šumar Tom Nikols rekao je da su krokodili bili retki u predgrađima Darvina i da je pomenuta životinja živela tu od pre nego što su krokodili postali zaštićena vrsta federalnim zakonom iz ranih sedamdesetih.

Broj krokodila se veoma povećao na severu Australije pošto je s uvođenjem zakona o zaštiti obustavljen lov na njih. Krokodili koji žive u slanoj vodi imaju životni vek i do 70 godina i rastu čitavog života, pa mogu dostići i dužinu od sedam metara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: