Žirafa donela mladunče na svet pred milionskom publikom

Žirafa Ejpril juče je donela na svet zdravo muško mladunče u privatnom Zoo-vrtu Animal advenčer park pred milionskom publikom koja je ovaj događaj pratila preko mreže Jutjub.

Izvor: Beta

Nedelja, 16.04.2017.

12:29

Žirafa donela mladunče na svet pred milionskom publikom
Tanjug / Animal Adventure Park via AP

Petnaestogodišnja žirafa donela je na svet svoje mladunče u svojoj volijeri u Harpursvilu, selu u američkoj državi Njujork koje se nalazi oko 200 kilometara severozapadno od Njujorka.

Madunče je stalo na noge oko 45 minuta posle rođenja, a vlasnik Zoo-vrta je rekao da su majka i mladunče dobro.

Zoo-vrt je počeo da snima i uživo prenosi na internetu dešavanja u Ejprilinoj volijeri još u februaru, a u međuvremenu je njena neočekivano duga trudnoća postala predmet šale na društvenim mrežama.
Tanjug / Animal Adventure Park via AP
Ovo je četvrti potomak žirafe Ejpril, ali prvi u ovom Zoo-vrtu. Ponosni otac, petogodišnja žirafa nazvana Oliver, posmatrao je sve iz susednog ograđenog prostora. Ovo je njegovo prvo mladunče.

Ejpril ima svoj veb-sajt i čak liniju odeće. Na veb-stranici skupljeno je više od 134.000 dolara do subote uveče, a sredstva će se upotrebiti za negu životinja. Biće ogranizovano i takmičenje da se odredi ime mladunčetu.

Nisu objavljeni podaci o veličini mladunčeta, ali novorođene žirafe obično imaju oko 70 kilograma i visoke su oko 1,80 metara. Žirafe nose mladunče u proseku 15 meseci.
Tanjug / Animal Adventure Park via AP
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: