Proleće uživo: Deca prate seobu ptica u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica pozvalo je danas decu školskog uzrasta i zainteresovane građane da se prijave na program "Proleće uživo" i od marta do juna prate prolećnu seobu ptica kroz Srbiju.

Izvor: B92

Utorak, 28.02.2017.

12:41

Proleće uživo: Deca prate seobu ptica u Srbiji
Foto: Thinkstock

Kako se navodi u saopštenju, pratiće se seoba pet ciljanih vrsta ptica: bele rode, seoske laste, crne čiope, kukavice i pčelarice, a zainteresovani se mogu prijaviti na internet adresu springalive.net.

Program obuhvata 10 predavanja i izleta za decu školskog uzrasta u Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Beogradu, Čačku i Pirotu.

Koordinator programa "Proleće uživo" za Srbiju Slobodan Knežević rekao je da organizatori žele da probude istraživački duh kod školske dece i da ih spoje sa prirodom, a da je najbolji način za to druženje sa pticama u prirodi.

"Deci nedostaju aktivnosti u prirodi, kontakt sa pticama, aktivno učenje i dobra zabava, a mi im to možemo organizovati", naveo je Knežević.

"Proleće uživo" je medjunarodni program koji organizuju partneri globalne mreže za zaštitu ptica i prirode Birdlife International sa ciljem da se podstakne i razvije interesovanje za ptice selice i zaštitu prirode.

U Srbiji ga sprovodi Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije sa svojim lokalnim partnerima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: