Uginula najstarija orka na svetu

Centar za praćenje kitova (CWR) saopštio je da najstarija ženka kita-ubice na svetu Greni (Baka), nije viđena od početka oktobra i da se veruje da je uginula, javio je danas BBC.

Izvor: B92

Utorak, 03.01.2017.

15:21

Uginula najstarija orka na svetu
Ilustracija (Foto: Tanjug / AP Photo/Nick Ut)

Procenjuje se da je Greni, koju su istraživači pratili pod zvaničnim nazivom J2, imala više od 100 godina.

Istraživači CWR-a više od četiri decenije prate orke u okeanu nedaleko od Sijetla i Vankuvera. Ken Balkomb, koji je prvi put fotografisao Greni 1976, kaže da je nije ugledao od 12. oktobra 2016.

"Možda su drugi ugledali Greni od tada, ali ona zvanično više nije deo populacije koju pratimo u severozapadnom delu Pacifika, kod obala Severne Amerike i sa žaljenjem moramo da saopštimo da smatramo da je uginula", navodi se u saopštenju Centra.

Greni je poznata i iz dokumentarca o reproduktivnoj sposobnosti ženki sisara, pošto se za pojavu menopauze zna samo kod dve vrste kitova i ljudske vrste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: