Ostavila ljubimce same i sada plaća kaznu od 1.000 €

Žena koja živi u Švedskoj kažnjena je sa 10.000 švedskih kruna, odnosno oko 1.060 evra, jer je “predugo ostavila same u kući svoje ljubimce” - zlatnu ribicu i mačku.

Izvor: B92

Petak, 12.08.2016.

08:45

Ostavila ljubimce same i sada plaća kaznu od 1.000 €

Foto: Leann / Flickr.com

Tamošnji zakon propisuje da je vlasnik dužan da bar dva puta dvevno, u roku od 24 sata, proverava stanje svojih ljubimaca. Takođe, vlasnik je u obavezi da svakodnevno ljubimcu obezbedi kontakt sa ljudima. Isti zakon kaže da vlasnici mačaka moraju da čiste posip svakog dana.

Šveđanka je na sudu rekla da prihvata kaznu i kako je svesna svojih propusta.

Ona je objasnila da je morala da otputuje na deset dana van Švedske zbog neodložnih porodičnih obaveza i da u kratkom roku nije uspela da nađe osobu koja bi joj pazila na ljubimce. Smatrala je da će biti dovoljno to što je za mačku ostavila nekoliko kilograma hrane, a pre puta dobro nahranila ribicu.

Ono što je najzanimljivije jeste da su ljubimci zatečeni u dobrom stanju, iako su dugo bili prepušteni sami sebi.

Izvor: Zivotinje.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: